Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

В Україні хочуть позбавляти громадянства — перелік підстав

Президент подав на розгляд Верховної Ради законопроєкт, який передбачає перелік умов, за яких українців можуть позбавити громадянства

Фото: ОП, Голос України. Колаж: Pro Владу

Зеленський запропонував позбавляти деяких українців громадянства

Фото: ОП, Голос України. Колаж: Pro Владу

В Україні хочуть запровадити інститут множинного громадянства. Така практика вже запроваджена у 130 країнах світу.

Відповідний законопроєкт 10425 зареєстрував у Верховній Раді президент Володимир Зеленський.

За що хочуть позбавляти громадянства

Законопроєкт, який подав президент на розгляд парламенту, також визначає чіткі підстави для втрати українського громадянства, зокрема:

  • добровільне набуття громадянства країни-агресора (виняток – примусова паспортизація українців на тимчасово окупованій території);
  • загроза нацбезпеки у разі, якщо громадянин має паспорт ще однієї держави;
  • брехня при оформленні громадянства;
  • не складання іспитів з основ Конституції України, історії України та знання державної мови;
  • військова служба на стороні країни-агресора;
  • тероризм.

Законопроєкт про множинне громадянство

Раніше ми писали про те, що президент Володимир Зеленський запропонував полегшити процес надання громадянства українцям, які проживають по всьому світу.

Нещодавно під час виступу у День Соборності український лідер запропонував запровадити в Україні інститут множинного громадянства. Зокрема, таким чином, мільйони етнічних українців, які наразі проживають в інших державах, зможуть безперешкодно отримати громадянство України.

Сам президент заявив, що цей законопроєкт дасть змогу отримати громадянство нашої країни всім українцям, а також їхнім нащадкам в інших країнах.

"Всі, хто в періоди різних хвиль еміграції вимушено залишив рідну землю, опинившись у Європі, США, Канаді, країнах Азії, Латинської Америки. Всі, хто допомагає нам попри сотні й тисячі кілометрів від рідної землі", – сказав Володимир Зеленський.

Крім того, право на отримання громадянства України отримають також іноземні добровольці, які вже тривалий час захищають нашу країну від ворога. Однак, в жодному випадку його не зможуть отримати особи, що проживають у Росії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто може стати народним депутатам України. Також ми повідомляли, за що відповідають президент, Кабінет міністрів, а також Верховна Рада України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.