Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Українці зможуть стежити за роботою міністерств? Мінцифри готується запустити новий додаток

Розповідаємо, який новий додаток вже невдовзі готується запустити Міністерство цифрової трансформації

Фото: УНІАН, Михайло Федоров/Facebook. Колаж: Pro Владу

Федоров розповів про новий додаток від Мінцифри

Фото: УНІАН, Михайло Федоров/Facebook. Колаж: Pro Владу

Додаток "Дія" успішно працює вже декілька років. За цей час в ньому з'явилось доволі багато функцій, кожна з яких значно полегшує життя звичайних українців. Нещодавно в Мінцифри заявили про розробку нового додатку під назвою "Дія.Office".

Про це очільник міністерства Михайло Федоров повідомив під час заходу "Редколегія. Саміт".

Що відомо про новий додаток

Як зазначили у відомстві, завдяки функціоналу нового додатку звичайні українці зможуть отримати необхідну інформацію про те, чим займається міністерство, які кошти на це виділяються, а також дізнатися все про співробітників відомства.

Крім того, кожен працівник міністерства буде мати свій профіль у "Дія.Office". Там він зможе ділитись власними ідеями щодо нових проєктів, а також проводити опитування. Таким чином, українці самі матимуть змогу вирішувати, що краще зробити, а що ні. Крім того, завдяки новій розробці Мінцифри, співробітники матимуть змогу взяти лікарняний або ж піти у відпустку лише у декілька кліків.

Додамо, що на цей момент немає інформації стосовно того, коли відбудеться запуск "Дія.Office", проте відомо, що його тестування буде проведено вже у вересні 2023-го року.

Аналог "Дії" для школярів

Раніше ми вже писали про те, що Міністерство цифрової трансформації невдовзі може запустити аналог додатка "Дія" для школярів. Він матиме назву "Мрія".

На цей час відомо, що до його функціонала може увійти доволі багато цікавого та корисного, зокрема:

  • інформація про вчителів;
  • електронні щоденники;
  • навчальні матеріали;
  • інформація про грантові програми тощо.

Міністр цифрової інформації Михайло Федоров зазначив, що перша версія цього додатка може з'явитись на широкий загал вже у листопаді або ж у грудні 2023-го року. На думку самих представників Мінцифри, "Мрія" допоможе значно покращити розвиток української науки.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які три види допомоги від держави можна отримати в додатку "Дія". Крім того, ми також повідомляли про те, як оформити допомогу в рамках програми "єПідтримка" в "Дії".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.