Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Україна та Німеччина підписали угоду про гарантії безпеки – що відомо

Президент України Володимир Зеленський та канцлер Німеччини Олаф Шольц підписали угоду щодо гарантій безпеки

Фото: Володимир Зеленський/Facebook. Колаж: Pro Владу

Зеленський та Шольц підписали угоду

Фото: Володимир Зеленський/Facebook. Колаж: Pro Владу

16 лютого, під час зустрічі у столиці Німеччини лідери Олаф Шольц та Володимир Зеленський підписали важливий документ. Мова йде про безпекові гарантії для України.

Розповідаємо, що передбачає цей документ.

Безпекові гарантії

На сайті президента України було опубліковано документ, в якому міститься інформація про те, що передбачають безпекові гарантії для нашої держави.

Зокрема, ці гарантії безпеки повинні захистити нашу державу у майбутньому (у випадку, якщо російська армія знову вирішить напасти на нашу державу);

Насамперед, це стосується таких пунктів:

  • обмін розвідувальними даними;
  • тренування, а також навчання військовослужбовців ЗСУ;
  • підтримка оборонної та промислової бази;
  • постачання для української сучасної військової техніки для боротьби з ворогом.

Крім того, дещо раніше така угода була підписана з Великобританією. Також, наразі в Сполучених Штатах Америки тривають обговорення щодо можливого підписання договору про гарантії безпеки для України.

Від початку війни країни НАТО активно допомагають Україні, надаючи озброєння.

Блокування закупівлі снарядів

Раніше три країни Європейського Союзу заблокували можливість закупівлі для України снарядів та боєприпасів. Зокрема, мова йде про:

  • Кіпр;
  • Францію;
  • Грецію.

Серед причин такого рішення в Євросоюзі називають те, що країни блоку хочуть, щоб замовлення відповідали нарощенню виробництва зброї всередині ЄС (адже країни Європейського Союзу збільшили виготовлення боєприпасів на своїх підприємствах).

При цьому, впливовий французький чиновник заявив у січні цього року, що його країна не блокуватиме закупівлю боєприпасів та снарядів поза межами блоку. Однак, це можливо лише у тому випадку, якщо країни ЄС не встигнуть до березня 2024-го року надати нашій державі 1 мільйонів снарядів.

Крім країн ЄС серйозну військову допомогу також постачали Сполучені Штати Америки, Південна Корея, Канада, Австралія тощо.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Міноборони Швеції розповіли, в якому випадку Україна зможе отримати винищувачі Gripen. Також ми повідомляли, що відомо про французькі літаки Mirage 2000D та чим вони допомогли б у війні проти Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.