Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Псевдовибори на ТОТ: у Центрі спротиву пояснили, що відбувається

Росіяни розпочали дострокове голосування так званих "виборів президента" на тимчасово окуповані частині Запорізької області

Фото: Мілітарний. Колаж: Pro Війну

Вибори на ТОТ

Фото: Мілітарний. Колаж: Pro Війну

Російські загарбники розпочали імітацію процесу виборів президента на тимчасово окупованих територіях України. Це повʼязано зі спротивом українців на попередніх псевдовиборах.

Про це зазначено на сайті Центру національного спротиву.

За даними ворожих ЗМІ, виборчі дільниці буде відкрито 17 березня. Однак, українці, які проживають на прифронтових територіях, а також російські військові будуть "голосувати" раніше.

Влада країни-агресора розтягує процес голосування у часі. Станом на зараз окупанти здійснюють рейди по домівкам українців разом із представниками силових структур та виборчих комісій. Вони закликають потенційних виборців "голосувати" на дому.

Крім того, на українських тимчасово окупованих територіях дозволили голосувати за президента Росії:

  • з українськими паспортами;
  • з російськими паспортами.

Натомість ЦСК закликає ігнорувати участь у виборах без вибору, а також не грати на руку окупаційній владі, адже жодна з країн цивілізованого світу не визнає виборів Путіна на ТОТ.

"Україна чітко розрізняє колаборантів і заручників ситуації. Покарання за колабораціонізм – позбавлення волі від 5 до 10 років із конфіскацією майна", – зазначила пресслужба.

Крім того, організація зазначає, що примусове отримання паспорта громадянина Росії не є підставою для втрати українського громадянства.

До яких дій вдаються росіяни

Раніше ми писали, що Росія намагається легітимізувати свою владу на тимчасово окупованих територіях, проводячи фейкові "вибори" президента РФ. Для цього окупанти дозволяють жителям голосувати без паспорта РФ, аби максимально залучити людей до "процесу".

Важливо пам'ятати, що участь у будь-яких фейкових "виборах" на ТОТ є прямим колабораціонізмом з окупантами.

Окупанти посилюють тиск на місцеве населення. До 10 березня спеціальні загони Кремля повинні прозвітувати про "готовність" до голосування. Крім того, поширюється неправдива інформація про 85% підтримки Путіна на ТОТ.

Важливо пам'ятати, що участь у будь-яких фейкових "виборах" на ТОТ є прямим колабораціонізмом з окупантами.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, якими є плани російських окупантівщодо Харкова. Також ми повідомляли, що канцлер Олаф Шольц розповів, які чотири кроки можуть допомогти завершити війну в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.