Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Прорив скоро? Умєров озвучив умову перемоги України у війні

Міністр оборони України на 18-му "Рамштайні" назвав важливу складову успіху України у війні

Фото: Міноборони. Колаж: Pro Війну

Що обговорювала Контактна група на 18-му "Рамштайні"

Фото: Міноборони. Колаж: Pro Війну

Міністр оборони Рустем Умєров на засіданні Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" заявив, що для здійснення прориву у війні з Росією Україні потрібна збройна допомога. Крім того, Україна збирається наближати перемогу за допомогою інновацій.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби Міноборони України.

Від прориву Україну відділяє наявність в достатній кількості:

  • техніки;
  • боєприпасів;
  • засобів технічного обслуговування;
  • запасних частин для військової техніки.

До всього, важливим механізмом перемоги є інновації та значний технологічний прогрес. Умєров зазначив, що МОУ готове співінвестувати в технології та спільне виробництво, ділитися бойовим досвідом, сприяти укладенню довгострокових контрактів із зацікавленими компаніями.

Міністр висловив вдячність усім країнам-партнерам, які підтримують Сили оборони України, зокрема, у розвитку коаліцій спроможностей. Він також наголосив на критичній необхідності нарощувати довгострокові пакети військової допомоги.

Також на засіданні виступив голова Пентагона Ллойд Остін. Він закликав учасників "Рамштайну" надати Силам оборони України "більше рятівних наземних систем протиповітряної оборони та засобів перехоплення". Остін запевнив, що Сполучені Штати налаштовані підтримувати Україну та її боротьбу за свободу.

Як перемогти Росію інтелектом

Раніше ми писали, що Росія має значну перевагу в чисельності та озброєнні. Тому Україні потрібно знайти новий спосіб перемогти противника.

Волонтер В'ячеслав Доброта запропонував створити в Україні багато робочих місць для людей, які не хочуть йти в окоп, але можуть використовувати свої інтелектуальні та творчі здібності для допомоги в обороні країни. Він також пропонує створити хаби для інтелектуалів-технарів, де вони зможуть розробляти нові технології, які допоможуть Збройним Силам України.

Доброта критикує радянські підходи, які досі використовуються в українській армії. Він вважає, що ці підходи не працюють, оскільки Росія має більше ресурсів, ніж Україна.

Що допоможе ЗСУ змінити хід війни

Також ми писали, що українські пілоти вже проходять навчання на винищувачах F-16, які незабаром надійдуть на озброєння української армії. Ці літаки можуть суттєво вплинути на хід війни проти Росії.

За словами речника Повітряних сил України Юрія Ігната, F-16 дозволять ЗСУ завдавати ударів по важливих цілях окупантів. Крім того, вони допоможуть збивати дрони та крилаті ракети, які запускає Росія.

"Потрібно не два-три літаки, щоб досягти цього успіху. Зрозуміло, що потрібні літаки, які не будуть поступатися у тактико-технічних характеристиках російським літакам Су-35, які є основними противниками у повітрі сьогодні", – сказав Ігнат.

Він також зазначив, що наразі ніхто не веде ближні бої у повітрі, адже в цьому немає жодного сенсу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Білому Домі зробили заяву стосовно надання ракет ATACMS. Також ми повідомляли, що Збройні сили нарешті отримають далекобійні ракети від США.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.