Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Оборона та НАТО: Зеленський назвав цілі України на 2024 рік

За словами українського лідера, варто дбати про посилення оборони та продовжувати активну співпрацю з Євросоюзом

Фото: ОП. Колаж: Pro Війну

Зеленський назвав цілі України на 2024 рік

Фото: ОП. Колаж: Pro Війну

Президент Володимир Зеленський перерахував головні зовнішньополітичні цілі України на 2024 рік. У першу чергу, варто робити все, аби отримати ще більше зброї.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Головні цілі України на 2024 рік

У День працівників дипломатичної служби України Володимир Зеленський звернувся до українських дипломатів і окреслив такі зовнішньополітичні цілі держави на наступний рік:

  • посилення оборонної підтримки України. Президент впевнений, що нашій країні потрібно ще більше зброї;
  • у 2024 році має тривати активна співпраця з Європейським союзом – мова йде про напрацювання переговорної рамки та початок повної інтеграції з ЄС в усіх сферах.

"Це справедливо, щоб активи держави-агресора працювали на захист від держави-агресора, і ваше завдання – забезпечити готовність світу це підтримати. Як це було впродовж усіх цих місяців, цих 12 потужних пакетів", – сказав Володимир Зеленський.

  • варто дбати і про розвиток власного оборонного виробництва.

"Кожен із вас, хто може допомогти Україні збільшити виробництво зброї, снарядів, техніки, ППО в Україні або відповідну кооперацію з партнерами, повинен це забезпечити", – наголосив він.

  • Зеленський наголосив на необхідності та важливості продовження морського експорту та реалізації гуманітарної програми "Зерно з України", розвитку співпраці з країнами Латинської Америки, Африки, арабськими та азійськими країнами загалом;
  • українські дипломати також мають приділяти максимальну увагу роботі щодо української "формули миру".
  • На різних рівнях має тривати робота щодо євроатлантичної інтеграції України

"Щодо НАТО – це непросто. І нам потрібен ключ до рішення про Альянс для України. І цей ключ потрібно шукати не лише у високих політичних кабінетах. Треба переконувати суспільства – так, як ми змогли зробити на самому початку війни щодо об’єднання навколо України. Переконувати серця людей", – наголосив він.

Зеленський каже про можливість зміни тактики війни

Раніше ми писали про те, що Зеленський розповів, що зміна тактики ведення війни проти Росії є цілком можливою. Однак для цього на фронті мають також відбутися певні зміни.

Також український лідер зазначив, що вже до кінця 2023 року вдасться отримати розуміння результату дій на півдні, а згодом рішення залишатиметься лише за "нами". До того ж, за словами лідера держави, Україна може не переглядати стратегію повернення територій 1991-го року.

Раніше Зеленський розповів, чи може перемога Трампа на виборах серйозно вплинути на війну. Крім того, лідер держави згадав про стосунки з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.