Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Не можу їх розпустити – Зеленський висловився про вибори й депутатів, які виїхали за кордон

Президент України Володимир Зеленський прокоментував заклики до звільнення членів його команди та депутатів, які не дотримуються антикорупційного законодавства

Фото: скрин. Колаж: Pro Владу

Зеленский висловився про депутатів, які виїхали з України

Фото: скрин. Колаж: Pro Владу

Депутат, який виїхав за кордон не відрізніється від бізнесмена, який запускає салюти в Україні. Проте, поки що депутатів не збираються звільняти.

Про це президент України Володимир Зеленський розповів на пресконференції.

"Якщо я позбавлюсь когось зі своєї команди – ми станемо слабшими. Я не можу цього дозволити. Ми маємо працювати разом, щоб перемогти у війні", – заявив Зеленський.

Водночас, він погодився з тим, що деякі депутати не дотримуються своїх обов’язків.

Крім того, він зазначив, що як президент він не може розпустити парламент. Це заборонено законодавством.

"Все що можна зробити з депутатами – змінювати законодавство і проводити вибори. Але я зробив все, щоб ці депутати проголосували антикорупційні закони", – додав він.

Президент висловив думку, що державні діячі мають бути моральним прикладом для суспільства. Однак, він погодився з тим, що не всі дотримуються цього принципу.

Уряд працює над скороченням кількості чиновників. Проте, якщо чиновників стане зовсім мало, то це державою правити стане складніше.

Депутат від "Слуги Народу" підірвав гранати під час засідання

Також ми зазначали, що на Закарпатті депутат сільської ради Сергій Батрин підірвав гранати під час засідання. Внаслідок вибуху постраждало близько 26 осіб, з яких 6 – у тяжкому стані.

Подія сталася в селі Керецьки Хустського району. Батрин був депутатом від партії "Слуга Народу".

За даними місцевих ЗМІ, вибух стався під час обговорення бюджету на 2024 рік. Батрин вимагав від депутатів звітувати за бюджет минулого року, але його вимоги не були виконані.

Також Батрин був проти того, щоб сільському голові виділяли надбавку у розмірі 50% та премію у розмірі 100% від окладу. Це призвело до конфлікту між Батрином та іншими депутатами.

Після конфлікту Батрин покинув приміщення разом з ще однією людиною. Через 2 хвилини 40 секунд він повернувся та підірвав гранати.

Батрин залишився живим після вибуху. Його затримали правоохоронці.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що депутатка Мар'яна Безугла "дорікнула" кумі Зеленського. Також ми повідомляли про обшуки в іспанському маєтку колишнього військкома.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.