Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

10-та річниця Революції Гідності: згадаймо головне

Революція Гідності, без перебільшення, стала початком новітньої боротьби за європейське майбутнє

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Річниця Революції Гідності

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Це свято встановлене в честь двох наймасштабніших революцій незалежної України – Помаранчевої 2004-го року та Революції Гідності 2013-го.

Про це також на своїй сторінці у соціальній мережі нагадав президент України Володимир Зеленський.

"Десять років тому ми розпочали нову сторінку боротьби. Десять років тому українці провели свій перший контрнаступ – проти беззаконня, спроби позбавити нас європейського майбутнього, проти нашої неволі", – зазначив президент.

Згадаймо найголовніше з цієї визначної події для української історії:

  • початок Революції Гідності співпав з 9-ю річницею Помаранчевої Революції. Причиною мітингів стало всенародне невдоволення тодішньої влади, яка призупинила процес євроінтеграції України;
  • протестувальники на майдані написали 100-метрового листа "донецькому султану" – Віктору Януковичу. Тодішнього президента закликали до євроінтеграції;
  • студенти організували "Живий євроланцюг" між Києвом та Перемишлем. Він проліг через Житомир, Рівне, Львів і до Шегині на кордоні з Польщею. Довжина "ланцюга" становила 625 кілометрів, і він став другим в історії України з січня 1990 року, коли було створено подібний живий ланцюг на Акт Злуки;
  • після цього на Майдан висунувся "Марш мільйона". Українці почали блокувати живою силою президентський квартал;
  • 200-тисячний хор на Майдані Незалежності виконав 14 грудня державний гімн України;
  • після цього мітингувальники потрапили під приціли "Беркуту". Спецпідрозділ штурмував Майдан всю ніч. За першу добу кількість жертв сягала десятків.

Як ворог намагається створити "Майдан-3" в Україні

Раніше ми писали, що окупанти намагаються здійснити внутрішній розкол в Україні та прибрати лідера держави зі свого поста.

Росія регулярно поширює пропагандистські наративи щодо ситуації в Україні. Зокрема, ворог часто робить звинувачення в бік української влади та намагається зробити напруженою внутрішню ситуацію. Тепер вже стало відомо про те, що окупанти взагалі хочуть здійснити переворот.

Так, 16 листопада президент Зеленський заявив, що Росія хоче здійснити розкол в українському суспільстві, реалізувавши кампанію щодо дестабілізації ситуації в Україні під назвою "Майдан-3".

За словами лідера, окупанти хочуть створити повний хаос всередині країни, адже таким чином може відбутися розкол, а за ним і відсторонення президента, про що так мріють росіяни.

Також він додав, що ця інформація надійшла не лише від української розвідки, адже про схожі плани окупантів повідомляли також західні партнери. Водночас для Росії майдан – це переворот в Україні, тому ціль операції окупантів одразу стає відомою.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чим російська армія найчастіше обстрілює територію України. Також ми повідомляли, що Україна нарощує виробництво власних безпілотників.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.