Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Росія хоче отримати боєприпаси від КНДР: в США зробили попередження Кім Чен Ину

Розповідаємо про можливе постачання зброї КНДР до Росії, а також про те, яку реакцію дали в США на ці чутки

Фото: Скріншот, УНІАН. Колаж: Pro Владу

В Пентагоні попередили Кім Чен Ина після зустрічі з Путіним

Фото: Скріншот, УНІАН. Колаж: Pro Владу

На фоні останнього візиту північнокорейського диктатора Кім Чен Ина до Росії з'явилось безліч чуток про те, що КНДР буде постачати озброєння армії РФ. В Сполучених Штатах різко відреагували на таку інформацію.

Про це йдеться в заяві Міноборони США.

Що сказали в Пентагоні

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів заявили, що будь-яка країна, яка допомагає Росії, буде вважатися співучасником вбивств звичайних українців, посадовців та всіх інших громадян. У випадку, якщо КНДР почне постачати Росії озброєння — вона вважатиметься поплічником диктаторського режиму Путіна.

Слід зазначити, що представниця Міністерства оборони США заявила про те, що Росія зараз перебуває в доволі скрутному становищі, тому цілком можливо, що там хочуть отримати підтримку від КНДР.

"Ми стежимо за ситуацією. Ми публічно оприлюднили наші застереження Північній Кореї. Передача Росії будь-якого виду зброї знову порушило б резолюцію Ради безпеки ООН, за яку сама ж Росія голосувала. Тож ми заохочуємо, щоб Північна Корея не укладала угод з Росією щодо надання будь-якого типу боєприпасів, бо це призведе до подальшої ескалації", — зазначили в Пентагоні.

Додамо, що раніше в ЗМІ неодноразово з'являлися чутки про те, що КНДР допомагає Росії.

Українська розвідка розповіла про ціль візиту Кім Чен Ина до Росії

Раніше ми писали про те, що, за словами представника військової розвідки України Андрія Юсова, візит Кім Чен Ина до РФ пов'язаний із серйозними проблемами з озброєнням у Росії. Зокрема він додав, що армія окупантів має дуже помітні прогалини у високоточному та високотехнологічному озброєнні.

"Хоча ми бачимо, що вже не тільки з ним. Якщо російський диктатор змушений просити у Північної Кореї снаряди для артилерії та іншу військову допомогу, то мова йде про великі проблеми й на інших напрямках", – сказав представник ГУР.

Водночас Андрій Юсов додав, що навіть якщо КНДР розпочне все ж таки постачати зброю до Росії, то це не вплине дуже серйозно на повномасштабну війну в Україні.

"Говорити про те, що це кардинально змінить ситуацію на фронті, не можна. Так, безумовно, це допоможе окупантам продовжувати оборонні операції. Але з іншого боку, це може також інтенсифікувати допомогу з боку вільного світу і демократичних країн для України", – додав Юсов.

Зазначимо, крім цього, Російська Федерація також залежна і від постачання іранських дронів "Шахед". Ними вона дуже часто обстрілює українські міста.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Кім Чен Ин є найгіршим союзником Путіна. Також ми повідомляли, коли помре російський диктатор.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.