UA RU

Прислуговує ворогу. Які послуги запропонував Кремлю експродюсер "112 каналу"

Журналісти дізнались подробиці діяльності Віктора Зубрицького на тимчасово окупованих територіях Запорізької області

Фото: УНІАН, Facebook, Вікіпедія. Колаж: Pro Владу

Зубрицький був креативним продюсером 112 каналу, потім втік до РФ

Фото: УНІАН, Facebook, Вікіпедія. Колаж: Pro Владу

Колишній креативний директор телеканалу "112 Україна" Віктор Зубрицький подав свою кандидатуру для участі в незаконних "виборах" на окупованій частині Запорізької області. До цього він роками просував російські наративи українцям через телебачення.

Про це йдеться в матеріалі "Слідства.Інфо".

Зубрицький — "кандидат" у Держдуму

Росія вирішила провести восени 2023 року так звані вибори на окупованих територіях Запорізької області. За даними журналістів, у списку "кандидатів" від партії "Єдина Росія" серед претендентів на посаду "депутата" є ексдиректор телеканалу "112 Україна" Віктор Зубрицький.

На сайті партії "Єдина Росія" Віктор Зубрицький записав пропагандистські відеовізитівки для фейкових виборів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

"Громадяни проголосували на референдумі (фейковий референдум на окупованих територіях про "приєднання" до РФ. — ред.) та вступили у нову для себе державу. Вони стали повноцінними громадянами Російської Федерації. Водночас вони отримали доступ до величезного соціального пакета", — говорив Зубрицький.

У своїй промові він розповідав, що Росія, на відміну від України, "допомагає своїм громадянам влаштувати гарне життя".

"Така турбота від держави в Україні просто неможлива… Я думаю, все вийде. Усі отримають задоволення від нової країни, від тих можливостей, які вона має", — каже він.

Зубрицький родом з Миколаєва, називає себе радником голови окупаційної "адміністрації" Запорізької області.

Раніше Зубрицький жив у Києві та працював креативним директором телеканалу "112 Україна", а його дружина була співвласницею "112"-го. Одразу після Революції Гідності Зубрицький утік до Росії.

Зубрицький потрапив до санкційного списку

У 2016 році Зубрицький потрапив у список "21", який передбачав запровадження персональних санкцій щодо Віктора Януковича та людей із його найближчого оточення. Він значився у цьому списку як організатор операції з дезінформації українців про Майдан.

Також Зубрицький спродюсував два антиукраїнські пропагандистські фільми:

8 червня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення анулювала ліцензії телеканалів "Наш", "Максі ТВ", "112", NewsOne, ZIK, UkrLive та Перший незалежний. Усі ці канали та їх юридичні особи перебувають у санкційних списках.

У лютому 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти телеканалів "групи Медведчука" — "112 Україна", NewsOne і ZIK. Санкції запроваджено на п’ять років. Крім того, Нацрада намагається через суд стягнути штрафи з каналів Медведчука та Мураєва на суму 460 тисяч гривень.

Навіщо росіянам вибори на окупованих територіях

Як ми розповідали раніше, Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що вибори, які росіяни хочуть проводити на тимчасово окупованих територіях, мають на меті лише одне — продовження процесу русифікації. За його словами, окупанти хочуть мобілізувати до лав своєї армії якомога більше українців, проте для цього їм треба видати паспорти РФ.

"Одне з основних завдань, яке вирішує російська влада проведенням так званого "единого дня голосования", – це введення тимчасово окупованих територій до правового поля рф з метою розбудови мобілізаційної інфраструктури, примушення до прийняття російського громадянства і підготовка "нових громадян рф" до насильницького призову до росармії", — написав Данілов.

Також секретар РНБО зазначив, що Україна всіляко намагається зруйнувати всі методи русифікації, які використовує Росія. Зокрема мова йде про ліквідацію так званих адміністрацій і самих колаборантів.

"Діяльність руху опору, виїзд з окупованих територій, знищення окупаційних адміністративних центрів і колаборантів і, найголовніше, звільнення української землі Силами оборони України – комплексні заходи руйнації планів насильницької русифікації, яка вже була в українській історії, починаючи з петра І і єкатерини ІІ. Шкода, що дехто про це забув", — додав він.

Таким чином, з повідомлень секретаря РНБО стає зрозуміло, що проведення виборів на тимчасово окупованих територіях — це чергова спроба русифікації України та українського народу.

Раніше ми писали про новий закон Зеленського щодо територіального устрою Криму. Також ми повідомляли про звільнення Резнікова з посади.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі