UA RU

Сили безпілотних систем очолить Вадим Сухаревський – що про нього відомо

Президент Володимир Зеленський призначив новим головнокомандувачем ЗСУ Олександра Сирського, а також назвав кандидатів на керівні посади у Силах оборони

Фото: скрин. Колаж: Pro Владу

Що відомо про нового очільника Сил безпілотних систем

Фото: скрин. Колаж: Pro Владу

У четвер, 8 лютого, відбулися значні зміни у складі керівництва Збройних сил України. Полковник Вадим Сухаревський очолить Сили безпілотних систем.

Про це написав нардеп Олексій Гончаренко на своїй сторінці у соціальній мережі.

Що відомо про Сухаревського

Вадим Сухаревський, позивний "Борсук" – полковник Збройних сил України та командир 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

Сухаревський народився 6 жовтня 1984 року в місті Берегове Закарпатської області. Закінчив Мукачівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. 2009 року закінчив Львівський інститут Сухопутних військ Національного університету "Львівська політехніка" за спеціальністю "Бойове застосування та управління діями аеромобільних підрозділів". Також він навчався в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського.

З лютого по жовтень 2004 року брав участь у миротворчій місії в Іраку в складі 6-ї окремої механізованої бригади. Учасник битви за Ель-Кут.

З 2011 року – старший лейтенант, командир аеромобільної роти 80-го окремого аеромобільного полку. Командир полку Віктор Копачинський відзначив Сухаревського як одного з двох кращих командирів рот полку.

З перших днів війни на Донбасі воював на українській стороні:

Крім того, Вадим Сухаревський має низку нагород та відзнак:

Які завдання новому керівництву ЗСУ поставив Зеленський

Раніше ми писали, що президент України Володимир Зеленський окреслив чіткий план дій для нового головнокомандувача Збройних Сил України генерала Сергія Сирського, серед них:

В підсумку Зеленський наголосив на важливості змін та оновлень в ЗСУ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що говорили в Сполучених Штатах з приводу можливого звільнення Залужного. Також ми повідомляли про відносини між Залужним та Зеленським.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі